Het consult

Het eerste consult bestaat uit een intake gesprek en een behandeling. Dit duurt samen ongeveer één, soms anderhalf, uur. Een vervolgconsult duurt een half uur, afhankelijk van uw behandeling kan dit langer zijn. Voor een behandeling heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts.

De diagnose

De meeste patiënten hebben al een huisarts of specialist geconsulteerd en vaak is deze diagnose al bekend. Voor een bioresonantie- of acupunctuurbehandeling is dit echter niet altijd voldoende. Voor het samenstellen van een effectief behandelplan dient er aanvullend een diagnose gesteld te worden volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde. Daarom verrichten wij vóór uw eerste behandeling een uitgebreid onderzoek. Het onderzoek bestaat uit een vraaggesprek, een  polsdiagnose, een tongdiagnose en eventueel het doormeten van uw lichaam middels de bioresonantieapparatuur Bicom 2000. Op deze manier brengen wij de (dis) balans in uw lichaam in kaart en stellen we een diagnose met behandelplan op. Hierop volgt de behandeling.

De vervolgbehandelingen beginnen steeds met een kort vraaggesprek en een pols- en tongdiagnose. Zo wordt elke behandeling aangepast aan uw gesteldheid van dat moment. Er is dus geen standaard behandeling voor een bepaalde klacht.

Het vraaggesprek

Tijdens het eerste consult worden vragen gesteld over de meest uiteenlopende aspecten van uw gezondheid, zoals uw klachtengeschiedenis, eetpatroon, eetlust, stoelgang, transpireren, slaappatroon en bij vrouwen over de maandelijkse cyclus. Al uw klachten (fysiek en mentaal) worden besproken. Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde is er vaak een verband tussen de klachten, ook al lijken ze volgens de Westerse Geneeskunde weinig met elkaar te maken te hebben.

De polsdiagnose

Polsdiagnose

In de westerse geneeskunde nemen we de pols om de frequentie van de hartslag te meten. In de Chinese geneeskunde onderscheiden we tenminste 28 verschillende polstypen. Gevoeld wordt de spanning, diepte, breedte en de snelheid van uw polsen. Dit geeft informatie over de energetische balans in de 12 meridianen en de bijbehorende organen.

De tongdiagnose

Tijdens het consult wordt gevraagd uw tong te laten zien. Gekeken wordt naar de kleur van de tong, de vorm, beslag, kloofjes en de vochtigheid. De observatie van de tong geeft waardevolle informatie over de fysieke gesteldheid en de toestand van de interne organen.

Gelieve voor het consult geen koffie en/of andere voedingsmiddelen te nuttigen die het oppervlak van uw tong verkleuren/beïnvloeden.

Bioresonantiemeting; Bicom 2000

Met een specifieke, pijnloze test wordt de mate van belasting van de verschillende organen/orgaansystemen in het lichaam getest.

Verder kan worden uitgezocht of er een allergie of onverdraagzaamheid bestaat voor bepaalde stoffen (o.a. voedingsmiddelen) en/of bepaalde organen verzwakt zijn, dan wel of er gifstoffen/belastingen in het lichaam zijn die een negatieve invloed hebben. Zo kan in veel gevallen de verborgen oorzaak van de ziekte worden opgespoord.

Bicom