Bioresonantietherapie

De BICOM bioresonantie is een specifiek diagnose en therapiesystematiek. De basis van de Bioresonantietherapie berust op de nieuwste ontwikkelingen en inzichten uit de biofysica en biedt de mogelijkheid om de werkelijke, vaak verborgen oorzaken van gezondheidsklachten uit te zoeken en deze vervolgens zonder schadelijke bijwerkingen te behandelen.
Belastende substanties verstoren de onderlinge communicatie van de cellen en kunnen deze zelfs verhinderen. Cellen wisselen informatie met elkaar uit via bepaalde frequenties. Wanneer storende substanties zoals gifstoffen, virussen, bacteriën, parasieten en stralingen op het lichaam inwerken, wordt de communicatie tussen de cellen belemmerd. Verstoorde celcommunicatie veroorzaakt uiteindelijk ziekte, pijnen, allergieën, minder goed kunnen presteren, chronische vermoeidheid enz.

Met het BICOM-systeem worden kenmerkende frequenties van substanties getest en hierdoor wordt hun invloed op het lichaam van de patiënt vastgesteld. Dit gaat snel en is absoluut pijnloos.
Zo kan in veel gevallen getest worden welke allergieën aanwezig zijn en welke belastingen de patiënt ziek maken. Belastingen zijn vaak combinaties van bijvoorbeeld bacteriën, virussen, parasieten, elektrosmog, medicamenten/vaccinaties, kleur-/ smaakstoffen en zware metalen/tandmaterialen (o.a. amalgaam).

Tijdens de therapie worden storende frequentiepatronen door de BICOM gemoduleerd (omgezet) tot gezonde therapiefrequenties, die vervolgens via elektroden aan de patiënt worden teruggegeven waardoor de lichaamseigen regulatie hersteld wordt.